Nová dimenzia chuti. Tajná ingrediencia odkrytá, je to Jack!
Mamine vyprážané kurča
1 kurča (čím menšie, tým lepšie)
Soľ na dochutenie
2 vajíčka, rozšľahané
¼ šálky mlieka alebo cmaru
2 šálky múky, ochutenej soľou a peprom
3 šálky bravčového sadla/masti
Kurča narežte na kúsky. Opláchnite ich a jemne osušte utierkou. Kurča osoľte. V plytkej miske vyšľahajte vajíčka a mlieko. Ochutenú múku dajte do ďalšej plytkej misky. Kúsky kuraťa namočte do našľahaného vajíčka a následne dobre obaľte v ochutenej múke. Obalené kúsky dajte na 15 minút bokom, aby preschli. Vo veľkej železnej panvici roztopte sadlo. Potom, čo sa rozpáli (185°C), opatrne vkladajte kúsky kuraťa do panvice. Nech ich tam však nie je príliš veľa. Kurča vyprážajte z jednej strany, až kým nechytí zlatohnedý nádych. Následne ho obráťte a opečte i z druhej strany. Stiahnite plameň na stredne veľký alebo malý. Prikryte panvicu a vyprážajte po dobu 10 minút z každej strany. Odkryte panvicu, pridajte plameň /zvýšte ohrev a varte ďalších približne 5 minút, aby bolo kurča chrumkavé. Kurča je hotové, keď z mäsa po zapichnutí hrotu noža vyteká čistá/priezračná šťava. Čím menšie sú kusy kuraťa, tým menej času je potrebného na prípravu.
Recept je na 4 porcie.
„Stillhouse“ grilovacia omáčka
½ šálky nastrúhanej cibule
1 šálka kečupu
1 šálka ovocného resp. muštového octu
1 šálka Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
1 šálka hnedého cukru
2 polievkové lyžice Worcesterovej omáčky
2 polievkové lyžice pálivej paprikovej omáčky na dochutenie
Po dobu približne 5 minút pražte cibuľu na oleji v stredne veľkej panvici na stredne veľkom ohni, pokým nezmäkne. Primiešajte zvyšné ingrediencie. Priveďte do varu, zmenšite plameň/ohrev a povarte asi 30 minút prípadne dovtedy, pokým obsah panvice trochu nezhustne. Nepoužitú časť omáčky držte v chlade.
Recept je približne na 2 ½ šálky.
Papriková „JackBluecheese“ „DIP“ omáčka
1 šálka majonézy
½ šálky kyslej smotany
1 šálka nadrobeného syra s modrou plesňou
¼ kávovej lyžičky cesnakového prášku
1 kávová lyžička Worcesterovej omáčky
2 polievkové lyžice Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
Pálivá papriková omáčka na dochutenie
Dajte všetky ingrediencie do stredne veľkej nádoby. Dobre ich premiešajte. Misku prikrytie a držte v chlade. Recept je na 2 ½ šálky.
JD žemľovka
1 šálka hrozienok
1 polievková lyžica čerstvej pomarančovej alebo citrónovej šťavy
1/3 šálky Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
7 šálok bieleho chleba nakrájaného na kocky, mierne opečeného
4 vajíčka
1 šálka cukru
3 šálky mlieka
1 polievková lyžica vanilky
¼ šálky (1/2 kocky) masla, narezaného na malé kúsky
Muškátový orech na dochutenie
Do malej misky dajte hrozienka, šťavu a Jack Daniel’s. Hrozienka nechajte v šťave asi 20 minút postáť, aby sa „napili“. Maslom vytrite 23 x 33 cm veľký pekáč. Do takto pripraveného pekáča rozložte kúsky chleba. Vo veľkej miske na miešanie vyšľahajte spolu vajíčka a cukor. Do vyšľahanej zmesi pridajte mlieko a vanilku. Kocky chleba rovnomerne posypte hrozienkami. Vylejte vymiešanú vajíčkovú zmes na chlieb a nechajte pekáč asi tak 15 minút postáť. Predhrejte rúru na 190°C. Žemľovku ešte pokropte maslom a posypte muškátovým orechom. Pečte asi 35 až 40 minút, pokým nenadobudne zlatohnedú farbu a skontrolujte špilkou, či sa žemľovka „nelepí“. Žemľovku servírujte teplú. Môžete ju ešte jemne poliať vysoko percentnou smotanou. Recept je na 12 porcií.