Recepty na inšpiráciu.

Čokoládové prekvapenie s malinami – náročnost: 1 bábovka Doba prípravy: asi 15 minút
Na dezert: (4 porcie)
1 balíček Dessertu Chocolat Dr.Oetker
400 ml plnotučného mlieka
45 g cukru
Na ozdobenie:
200 g mrazených malín
2 zarovnané PL cukru
1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
200 ml smotany na šľahanie
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
Zdobenie tmavé Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: 4 poháre, elektrický ručný šľahač
- Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou 1. Dezert pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť.
- Maliny nasypeme do kastrólika, pridáme cukor a škrob a krátko zahrejeme. Malinovú omáčku nanesieme na dezert a necháme vychladnúť.
- Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a dezert ozdobíme. 4. Odložíme do chladničky. Pred podávaním posypeme zdobením. TIP:
Miesto mrazených malín môžeme použiť i iné mrazené alebo čerstvé ovocie, napr. jahody, lesné ovocie…
Ovocné lievancové srdiečka – bábovka Doba prípravy: asi 20 minút
Na cesto:
100 g mrazeného lesného ovocia
1 balenie Lievancov Dr.Oetker
300 ml vody
olej na smaženie
Na ozdobenie:
300 g mrazeného lesného ovocia
2 zarovnané PL cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mlieka
Ešte potrebujeme:
panvica
väčšiu formičku v tvare srdiečka
ponorný mixér
1. Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme.
- Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť.
- Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme.
- Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista.
- Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. 6. Lievance ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou. TIP:
Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.