Tip na prípravu zaujímavého receptu ku dňu detí od Dr. Oetker.

Červená čiapočka – Doba prípravy: asi 60 minút 

Prísady:

Na cesto:

  • 150 g mäkkého masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínový cukor Dr.Oetker
  • 3 vajcia
  • 180 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 3 PL nastrúhanej čokolády na varenie
  • 100 ml mlieka

Na náplň:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 PL nugátového krému typu Nutella
  • 1 vrchovatá PL práškového cukru
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
  • 50 g nasekaných lieskových orieškov
  • 250 g umytých, na plátky nakrájaných jahôd

Na potretie:

  • 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
  • 150 ml mlieka

Na ozdobenie:

  • 1 balíček tmavej Polevy Dr.Oetker
  • 6-7 jahôd

Príprava:

  1. Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejem do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť.∗
  2. Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme.
  3. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky. Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd. Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme.
  4. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky.
  5. Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme.

∗Elektrická rúra:  180 °C

∗Teplovzdušná rúra:  160 °C

∗Plynová rúra:  stupeň 3

∗Doba pečenia:  asi 40 minút