- Aj tlmiče majú vplyv na bezpečnosť jazdy autom
- Najčastejšie používané druhy spojovacieho materiálu
- Ročné vyúčtovanie nájomného nie je vždy príjemnou záležitosťou
- Používanie Venušiných guličiek má nielen sexuálne, ale aj zdravotné benefity
- Nechali ste si na auto aplikovať keramickú ochranu? Ako sa oň teraz starať?
Tekvicový koláč s krokantom.
Náročnosť: 1 bábovka. Vystačí na: asi 12 porcií. Doba prípravy: asi 40 minút. Doba pečenia: asi 15 + 45 minút.
Prísady:
Na tekvicovú náplň:
- 700 g očistenej tekvice Hokkaido
- 4 PL vody
- 100 g hnedého cukru
- 1 vajce
- 100 g čerstvého syra (napr. Lučina)
- 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker (a 40 g)
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 50 g hnedého cukru
- štipka soli
- 50 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 100 g čerstvého syra (napr. Lučina)
Na vanilkovou náplň:
- 1 balíček Creme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
- 300 ml mlieka
Na ozdobení:
- 50 g hnedého cukru
- 50 g tekvicových semiačok
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (Ø 26 cm)
- ponorný mixér
- elektrický ručný šľahač
Príprava:
- Na prípravu tekvicovej náplne nakrájame tekvicu na kocky. Vložíme do hrnca, podlejeme vodou a za občasného miešania dusíme domäkka asi 15 minút. Tekvicu ponorným mixérom rozmixujeme, nalejeme do sitka, necháme odkvapkať a vychladnúť.
- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín a syr a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche z 2/3 cesta vyvaľkáme kruh. Nanesieme na dno vymastenej formy a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 15 minút
- Znížime teplotu pečenia o 20 °C. Korpus necháme vychladnúť.
- Zo zvyšku cesta vytvarujeme valček, ktorý rukou pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 2 cm.
- V mise vareškou zmiešame tekvicu s cukrom, vajcom, syrom a Zlatým klasom a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Vložíme do rúry a dopečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 45 minút
- Na vanilkovú náplň pripravíme Creme Olé s mliekom podľa návodu na obale. Nanesieme na vychladnutý koláč. Do podávania uchovávame v chlade.
- Na panvici na miernom stupni skaramelizujeme cukor a pridáme semiačka. Miešame tak dlho, kým sa semiačka neobalia karamelom. Necháme vychladnúť na papieri na pečenie. Koláč ozdobíme.