Tradičný marhuľový džem.

Obtiažnosť: ľahká príprava

Doba prípravy: asi 30 minút

Vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml

Prísady:

1,1 kg marhúľ (očistených a nakrájaných na malé kúsky)

300 ml 100 % jablkovej šťavy

1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker

Príprava:

  1. Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s jablkovou šťavou. Pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP:

Vôňu marhuľového džemu pekne doplní dreň z Vanilkového struku ,,Bourbon” Dr.Oetker, ktorú pridáme spoločne so želírovacím cukrom.