Májové srdiečka

ľahká príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba sušenia: asi 2 hodiny (1 plech)
Vystačí na: asi 30 kusov

Na bezé:
3 bielky
200 g cukru
1 KL citrónovej šťavy
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

  1. Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu a farbu. Cukrárske vrecko naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme srdiečka. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.Elektrická rúra: 90 °C
    Teplovzdušná rúra: 60 °C

Plynová rúra: stupeň 1
Doba sušenia: asi 2 hodiny (1 plech)

2. Srdiečka necháme vychladnúť. Čo je bezé? Ľahké chrumkavé cesto vyšľahané z bielkov na tuhý sneh. Cesto nepečieme, ale sušíme pri nízkej teplote v mierne pootvorenej rúre. Uchovávame v suchu.

TIP:
Z bezé môžeme vytvarovať aj iné tvary, prípadne môžeme sneh zafarbiť ďalšími gélovými farbami Dr.Oetker a vytvarovať napr. písmenká.