OPEKANÉ BATÁTYs Flamenco salámou

Príde vám návšteva a chceli by ste pripraviť niečo zaujímavé a delikátne zároveň? Vyskúšajte tento recept, ktorý zaujme nielen na prvý pohľad ale najmä na „prvé ochutnanie“.

INGREDIENCIE:

plátky Flamenco salámy Mecom Premium
2 stredne veľké sladké zemiaky (batáty)
1 zrelé avokádo
1 PL citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
50 g cottage syra
klíčky mungo fazule
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

Postup

Sladké zemiaky umyjeme v studenej vode a nakrájame na hrubšie plátky.  V miske zmiešame soľ s korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov. Tie potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Medzitým očistíme avokádo a roztlačíme ho vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, cottage syr a dobre premiešame. Keď sú zemiaky opečené, natrieme na ne vrstvu avokádového krému, pridáme plátky salámy a dozdobíme klíčkami.

Súťaž:

Koľko gramov mäsa na 100 gramov výrobku sa nachádza vo Flamenco saláme Mecom Premium? (správnu odpoveď sa dozviete na stránke www.mecom.sk)