- Podpora imunity pre pokojnú jeseň
- Staňte sa členom jedinečného klanu! Na Slovensko prichádza Clan Campbell.
- Zima prichádza, vaše vlasy ale nemusia trpieť!
- Aká bude farba roka 2025? Oceníte ju v jedálňach, obývačkách aj spálňach
- Nová séria spotrebičov Electrolux, ktorá sa postará o vašu bielizeň – starajte sa o to, na čom vám záleží
OPEKANÉ BATÁTYs Flamenco salámou
Príde vám návšteva a chceli by ste pripraviť niečo zaujímavé a delikátne zároveň? Vyskúšajte tento recept, ktorý zaujme nielen na prvý pohľad ale najmä na „prvé ochutnanie“.
INGREDIENCIE:
plátky Flamenco salámy Mecom Premium
2 stredne veľké sladké zemiaky (batáty)
1 zrelé avokádo
1 PL citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
50 g cottage syra
klíčky mungo fazule
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup
Sladké zemiaky umyjeme v studenej vode a nakrájame na hrubšie plátky. V miske zmiešame soľ s korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov. Tie potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 200 stupňov.
Medzitým očistíme avokádo a roztlačíme ho vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, cottage syr a dobre premiešame. Keď sú zemiaky opečené, natrieme na ne vrstvu avokádového krému, pridáme plátky salámy a dozdobíme klíčkami.
Súťaž:
Koľko gramov mäsa na 100 gramov výrobku sa nachádza vo Flamenco saláme Mecom Premium? (správnu odpoveď sa dozviete na stránke www.mecom.sk)