Karobové koláčiky stoja za to!

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: asi 20 minút

Celkový čas prípravy: asi 40 minút

Vystačí na: 50 kusov 

Prísady:

Na cesto:

  • 170 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 60 g Tmavého karobu Dr. Oetker
  • 150 g živočíšneho tuku (masti)

Na náplň:

  • 30 g ríbezľového džemu

Okrem toho potrebujeme:

  • potravinársku fóliu
  • plech na pečenie

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a karobom. Pridáme živočíšny tuk a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
  2. Z cesta vytvarujeme malé guľôčky. Guľôčky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Obráteným koncom varešky do každej guľôčky urobíme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Čas pečenia: asi 10 minút

  1. Koláčiky necháme vychladnúť.
  2. Po vychladnutí naplníme malým množstvom džemu.

Krátky opis: Neodolateľné jednohubky s chuťou Tmavého karobu Dr. Oetker