Najlepšie procedúry, ktoré môžete skúsiť v Turčianskych Tepliciach

Aj keď leto je najmä o dovolenkách pri mori, nie každého to ťahá do zahraničia. Doma síce more nemáme, ale stráviť nejaký čas „pri vode“ sa dá aj inak. Napríklad v kúpeľoch.

Vodoliečba

Na Slovensku máme množstvo kúpeľov, takže rozhodne je z čoho vyberať. Skvelou voľbou sú aj Zlaté kúpele Turčianske Teplice. Zaujíma vás, aké procedúry v nich môžete absolvovať? Tak niektoré vám predstavíme.

Kúpeľnou „klasikou“ je účinná vodoliečba, pod ktorú spadajú napríklad aromaterapeutický, rašelinový, či bahenný kúpeľ. Turčianska minerálna voda sa pýši nadpriemerne vysokým obsahom minerálov a tak sú tieto a ďalšie obdobné procedúry vhodné pre urýchlenie hojenia po úrazoch, či operáciách a tiež v prípade dlhoročných vnútorných aj vonkajších ochorení.

Masáže

Ďalšou samozrejmosťou sú rôzne masážne procedúry. Okrem klasickej celotelovej masáže môžete skúsiť aj reflexnú masáž chodidiel alebo rúk, či napríklad masáž na uvoľnenie chrbta. Ak potrebujete uvoľniť stuhnuté svaly, či stimulovať metabolizmus, sú masáže pre vás to pravé.

Termoterapia

Za vyskúšanie stojí aj obľúbená termoterapia, čo sú najmä rôzne zábaly, napríklad parafangový, parafínový, či rašelinový. Takéto procedúry sú skvelé na zmiernenie bolesti kĺbov, či kostrových svalov.

Liečba zlatom

V neposlednom rade spomenieme niečo skutočne unikátne: v Turčianskych Tepliciach totiž liečia aj zlatom. Áno, zlato má blahodárne účinky na tkanivá a pokožku a v turčianskych kúpeľoch si ich budete môcť vyskúšať. Veď prečo asi sa volajú Zlaté kúpele? Zo „zlatých procedúr“ spomenieme napríklad zlatú kúru pre krásnu pokožku, antistresovú zlatú kúra, či luxusnú zlatú masku.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Anastasia / Stock.adobe.com