Tešíte sa do školy?

Návrat do školy býva po prázdninách pre deti náročný. Tohto roku je situácia ešte komplikovanejšia, pretože stále pretrváva extrémne teplé letné počasie a deti tak majú pocit, akoby prázdniny neskončili a ďalej pokračujú. Pozrite sa, ako môžeme deti zbaviť stresu z blížiacich sa školských povinností a ako im prípadne uľahčiť štúdium.

Aby prvý deň prebehlo všetko bez zaváhania, začnite s prípravami o nejaký deň skôr. Pripravte deťom oblečenie, skontrolujte čo treba dokúpiť (napr. či majú všetky školské potreby) a pod. Dôležité je pripraviť tašku, príp. batoh, ktorý nosia do školy a preverte aj desiatový box – občas sa stane, že z radosti nad príchodom prázdnin tam zabudnú nejaké zvyšky a tie sa nájdu až teraz po prázdninách, v značnom stave rozkladu. Rovnako tak môže prekvapiť aj zabudnutý smradľavý úbor na telocvik.

Oblečenie do školy

Prvý školský deň je slávnostný a preto vyberajte šaty, ktoré dieťaťu sadnú, no zároveň budú dobre vyzerať. Obzvlášť keď ide o prváčikov, ktorí si budujú spomienky na celý život a všetko bude určite zachytené aj na fotkách, ktoré si určite budete po rokoch pripomínať. Je dôležité aby sa deťom oblečenie páčilo a boli v ňom sebavedomé. Nenúťte im niečo nasilu.

Stresuje škola vaše dieťa?

Porozprávajte sa o situáciách, ktoré vášho školáka stresujú. Preberte spolu čo môže urobiť dieťa, aby sa cítilo lepšie a aký je spúšťač toho stresu. Vždy sa však dá nájsť dôvod na čo sa tešiť, nech už sú to spolužiaci alebo získavanie nových poznatkov. Uistite ho, že všetko dobre dopadne a že ho budete mať radi aj keď sa niečo pokazí a škola nevyjde podľa očakávaní. Zlé známky sa predsa dajú opraviť a nie sú dôvod na koniec sveta. Stojíme len na začiatku školského roka a na všetko máme dosť času.

My už dnes pre vás pripravujeme ďalšie rady a tipy ako pripraviť deti do školy a ako zvládnuť školský rok bez zbytočného stresu.

Nákup online z pohodlia domova

Koniec prázdnin a september je obdobím plným akcií „Back to School“ (teda „Späť do školy“), kde sa dá naozaj veľa ušetriť. Keď si prejdete ponuky obchodov, zistíte, že „do školy“ môžete kúpiť v zľave skoro všetko, vrátane počítačov, mobilov, alebo aj bicykle a kolobežky. Akcie sa nezameriavajú len na školské potreby, ale na všetko, čo i len okrajovo súvisí s deťmi, štúdiom, alebo aj relaxom, takže v akčnej zľave nechýbajú ani herné konzoly, alebo počítačové hry.

Zaujímavé akcie každoročne pripravuje napr. https://www.alza.sk/zpatky-do-skoly

Vybrali sme pre vás niekoľko tipov na vychytávky, s ktorým sa do školy budete tešiť! Môžete si s nimi to „nudné štúdium“ spríjemniť a dokonca aj zjednodušiť. Je zrejmé, že učiť sa dnes môžete aj bez kníh a zošitov, ale bez počítačov to už hádam nejde ani v tej škole a technika, keď sa správne použije, nám naozaj spríjemní a zjednoduší nielen študentský život. Mnohé z týchto vychytávok môžete využiť aj vy pri svojej práci, pretože po prázdninách a dovolenkách platí nielen heslo BACK To SCHOOL, ale aj BACK TO WORK (Späť do práce)!


VIVOBOOK S 15 (S5507)

ASUS Vivobook S 15 štartuje novú éru Copilot+ počítačov, ktoré prinášajú vysoký výkon, inovatívne AI funkcie a najmä bezkonkurenčnú výdrž batérie až 18 hodín práce. Poteší aj kvalitný OLED displej s rozlíšením 3K a frekvenciou 120 Hz.

Cena: 1 399€


LEGION PRO 5 GEN 9

Legendárna herná značka Legion preniesla silu AI priamo do herného výkonu s Lenovo AI Engine+, ktorý optimalizuje hranie v reálnom čase a zvyšuje FPS na maximum pre plynulé animácie a rýchle reakcie. Grafika NVIDIA® GeForce RTX 40 poháňa najrýchlejšie notebooky na svete a vďaka technológii DLSS 3.5 s umelou inteligenciou prinášajú obrovský skok vo výkone a umožňujú vytvárať realistické virtuálne svety s plným ray tracingom. Sada technológií Max-Q navyše optimalizuje výkon systému, napájanie, výdrž batérie a akustiku pre maximálnu efektivitu. Výnimočne rýchlu odozvu a plynulé zobrazenie ponúka 16 herný displej PureSight s rozlíšením WQXGA a samozrejmosťou je špičkové chladenie Legion ColdFront 5.0.

Cena: od 1210 €


MSI PRO MP273QP E2

Nový monitor MSI, ktorý spĺňa takmer všetko, čo budete potrebovať, myslí aj na zdravie očí. Veľká 27-palcová obrazovka s vysokým rozlíšením QHD pre ostrý a detailný obraz spolu so 100 Hz obnovovacou frekvenciou pre plynulý obraz. Obrazovka ponúka vysoký jas a kontrast a spolu s 10-bitovými farbami vás podanie obrazu naozaj ohromí. Technológia <Flicker-free> eliminuje blikanie a mihotanie obrazu a uľaví tak unaveným očiam. Monitor je možné výškovo nastaviť a otočiť. Podporovaná je aj montáž VESA. Skvelý spoločník na prácu aj štúdium a za super cenu.

Cena: 143 €


CREATIVE ZEN AIR PRO

Creative Zen Air Pro prináša nové štandardy strhujúceho zvuku vďaka technológii Bluetooth LE Audio, novej generácii bezdrôtového streamovaniu zvuku, ktorá prináša nerušený zvukový zážitok.

Cena: 59,99€


KINGSTON KC3000

Doprajte svojmu notebooku väčšie úložisko! Nová generácia SSD diskov Kinston KC3000 je ideálna pre náročných používateľov, ktorí potrebujú vyššie rýchlosti dát. Ponúka fantastickú rýchlosť čítania aj zápisu až 7 000 MB/s a dostupný je v kapacitách až do 4096 GB. Štandardný formát M.2 2280 umožňuje inštalovať disk KC3000 do všetkých počítačov s príslušným rozhraním. Upgradom systémového disku môžete držať krok s požiadavkami náročných pracovných úloh a dosiahnuť vyšší výkon pre aplikácie ako je 3D renderovanie a tvorba video obsahu v rozlíšení 4K+.

Cena: 139,90 € za 2TB


KINGSTON XS1000 RED

Až 4 TB dát, fotiek, hudby, alebo filmov môžete so sebou nosiť na miniatúrnom štýlovom červenom SSD. Cez USB-C ho ľahko pripojíte aj k novému iPhone a data potečú rýchlosťou 1050 MB/s. Ideálny aj na zálohovanie.

Cena: 128€ za 2 TB


ESET HOME SECURITY ULTIMATE AJ S VPN

Najvyššia úroveň ochrany ESET HOME Security Ultimate ochráni celú rodinu aj pred tými najpokročilejšími hrozbami. Balík nabitý funkciami založený na legendárnom antivírusovom jadre zabezpečí 5 až 10 zariadení naprieč rôznymi operačnými systémami. Súčasťou je neobmedzená služba VPN, vďaka ktorej získate maximálne súkromie a slobodu. Ochranu dopĺňa aj rozšírenie prehliadača, ktoré chráni prehliadanie používateľa. Okrem toho funkcia Čistenie metadát odstraňuje metadáta z nahraných obrázkov v prehliadačoch.

Cena: 119,90 € za ochranu až 5 zariadení na 1 rok