- Podpora imunity pre pokojnú jeseň
- Staňte sa členom jedinečného klanu! Na Slovensko prichádza Clan Campbell.
- Zima prichádza, vaše vlasy ale nemusia trpieť!
- Aká bude farba roka 2025? Oceníte ju v jedálňach, obývačkách aj spálňach
- Nová séria spotrebičov Electrolux, ktorá sa postará o vašu bielizeň – starajte sa o to, na čom vám záleží
Flank steak so salsou z pečených paprík a omáčkou zo zeleného korenia
Flank steak so salsou z pečených paprík a omáčkou zo zeleného korenia vám spríjemní nejedno popoludnie. Teda ak ho budete vychutnávať v dobrej spoločnosti.
Flank steak
1 porcia
Ingrediencie:
- 200 g Flank steak (steak z hovädzieho pupka)
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Steak ochutíme soľou a čiernym korením, opečieme na panvici z oboch strán, obrátime po 3-4 minútach. Preložíme na plech a dopečieme v predhriatej rúre na 100°C. Vyberieme z rúry a necháme pár minút na pekáči odležať, aby steak „došiel“.
TIP šéfkuchára Michala Hečka: Flank steak si najlepšie vychutnáte pripravený na médium. Hotový je, keď teplota v strede mäsa bude 58°C – 60°C. Ako prílohu odporúčam pečené zemiaky alebo jednoduchý miešaný zeleninový šalát.
Salsa z pečených paprík
6 porcií
Ingrediencie:
- 600 g papriky, ideálne rôznej farby
- 30 g cesnaku
- 1 väčší citrón, potrebovať budeme kôru aj šťavu
- hrsť petržlenovej vňate
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Postup:
Celé papriky pečieme v rúre na 200°C pokiaľ koža nebude takmer čierna. Po upečení ich vložíme do misky a prekryjeme potravinárskou fóliou, aby sa sparili. Po vychladnutí olúpeme a zbavíme semienok. Nakrájame na drobné kocky a zmiešame s citrónovou šťavou a kôrou, pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, podľa chuti okoreníme, osolíme a zalejeme olivovým olejom.
Omáčka zo zeleného korenia
6 porcií
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké žlté cibule, nakrájané nadrobno
- 18 g cesnaku
- 20 g zeleného korenia z nálevu, rozdrvený
- 2 dcl zeleninového alebo hydinového vývaru
- 2 dcl smotany na šľahanie (33%)
- čierne korenie
- soľ
- 20 g masla
Postup:
Cibuľu orestujeme na oleji do mäkka, pridáme cesnak a ešte trochu opečieme. Pridáme zelené korenie a ešte chvíľu restujeme. Podlejeme vývarom a necháme vyredukovať. Prilejeme smotanu, necháme dobre prevariť, dochutíme soľou, korením poprípade citrónovou šťavou. Tesne pred podávaním vmiešame do teplej omáčky 20 g studeného masla.