Hruškové pyré s vanilkou

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 40 minút

Vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml

Prísady:

  • 1 kg hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
  • 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr. Oetker
  • šťava z 1 citróna
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr. Oetker
  • 350 g cukru

Príprava:

  1. Na prípravu pyré vložíme do väčšieho hrnca kúsky hrušiek a rozmixujeme ich ponorným mixérom. Vanilkový struk po dĺžke rozkrojíme a vložíme do hrnca. Pridáme šťavu z citróna.
  2. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  3. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného pyré. Ak je pyré po vychladnutí málo tuhé, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
  4. Odoberieme struk a prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Ak sú hrušky veľmi tvrdé, krátko ich povaríme s 200 ml vody a potom rozmixujeme.