- Podpora imunity pre pokojnú jeseň
- Staňte sa členom jedinečného klanu! Na Slovensko prichádza Clan Campbell.
- Zima prichádza, vaše vlasy ale nemusia trpieť!
- Aká bude farba roka 2025? Oceníte ju v jedálňach, obývačkách aj spálňach
- Nová séria spotrebičov Electrolux, ktorá sa postará o vašu bielizeň – starajte sa o to, na čom vám záleží
Hruškové pyré s vanilkou
Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml
Prísady:
- 1 kg hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
- 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr. Oetker
- šťava z 1 citróna
- 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr. Oetker
- 350 g cukru
Príprava:
- Na prípravu pyré vložíme do väčšieho hrnca kúsky hrušiek a rozmixujeme ich ponorným mixérom. Vanilkový struk po dĺžke rozkrojíme a vložíme do hrnca. Pridáme šťavu z citróna.
- Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného pyré. Ak je pyré po vychladnutí málo tuhé, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
- Odoberieme struk a prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Ak sú hrušky veľmi tvrdé, krátko ich povaríme s 200 ml vody a potom rozmixujeme.