Aká bude farba roka 2025? Oceníte ju v jedálňach, obývačkách aj spálňach

Elegantný odtieň, podobný hlbokej fialovej, je jednou z tých krásnych, živých farieb meniacich vzhľad v závislosti od miesta použitia. Taká je farba roka 2025 – Amethyst Shadow podľa spoločnosti PPG.

Čaro meniaceho sa odtieňa

Amethyst Shadow ožíva rôznymi spôsobmi – v miestnostiach zaplavených prirodzeným svetlom pôsobí jemne a matne, zatiaľ čo v tmavších priestoroch získava sýty, takmer slivkový vzhľad.

„Je to farba plná prekvapení,“ hovorí Andrej Benko, obchodný riaditeľ PPG pre Slovensko, divízia Architectural Coatings, a dodáva: „Amethyst Shadow sa mení od jemnej fialovej po sýty bordový odtieň, vďaka čomu je ideálnou voľbou pre tých, ktorí túžia po interiéri s nádychom tajomna a elegancie, najmä ak ho skombinujete s podobne sfarbeným nábytkom a bytovými doplnkami. V spojení so svetlými neutrálnymi farbami zasa vytvára severský, strohý a jednoduchý štýl.”

Dokonalá pre jedálne a obývačky, no tiež spálne

Amethyst Shadow je pravá farba pre vás, ak si chcete vytvoriť útulné a pohodlné priestory. Vynikne najmä v obývacích izbách alebo jedálňach, kde sa postará o atmosféru plnú pokoja a hĺbky. Tento sofistikovaný odtieň však výborne funguje aj v spálňach, kde svojím tlmeným tónom podporí kvalitný a pokojný spánok. Ak chcete miestnosť, ktorá vás po náročnom dni obklopí pocitom bezpečia a relaxu, no prospeje tiež vašej duševnej pohode, Amethyst Shadow je ideálnou voľbou.

Do odtieňa Amethyst Shadow (PPG1046-7) si môžete dať natónovať nielen interiérové farby Primalex, no tiež krycie farby Balakryl, stačí len navštíviť viac ako 112 kolorovacích centier, vrátane predajní Dom farieb po celom Slovensku a poradiť sa s odborníkmi. „Vďaka tomu po ňom môžu siahnuť nielen profesionálni maliari, dizajnéri alebo domáci majstri, no tiež všetci, ktorí si chcú skrášliť a zatraktívniť svoj domov farbou roka 2025,“ odporúča na záver Andrej Benko.